Βιογραφικό

Βιογραφικό

Psy.D. Ζαβαλίγκου Άρτεμις

Γειά σας!! Χαίρομαι που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μου. Στο παράθυρο αυτό μοιράζομαι μαζί σας κάποια στοιχεία για εμένα.
Γεννήθηκα στο Βόλο και συνεχίζω να ζω στη πόλη αυτή. Μεγάλωσα σε μια όμορφη πολύτεκνη οικογένεια.
Στη τρυφερή ηλικία των 11 ετών έρχεται στη ζωή μου και της οικογένειας μια δύσκολη δοκιμασία. Νοσώ από μια σπάνια μορφή καρκίνου. Μια πολύ δύσκολη περίοδος χρονικά που στο ταξίδι αυτό δεν ήταν όλα ρόδινα, όμως αυτό που κρατώ από την παιδική μου ηλικία έως και σήμερα είναι, πως «κάθε φορά που νιώθω ότι τίποτα δεν εξελίσσεται και χάνεσαι μέσα στις σκέψεις, προσπαθώ να διατηρήσω τη δημιουργικότητά μου. Η λύση βρίσκεται μέσα μου γιατί νικητές δεν είναι εκείνοι που δεν αποτυγχάνουν ποτέ αλλά εκείνοι που δεν τα παρατάνε»

Οι σπουδές

Αγαπούσα και αγαπώ πολύ τα γράμματα και την δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων. Έτσι, η αγάπη αυτή με οδήγησε στα σκαλιά της φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να φοιτώ την επιστήμη της ψυχολογίας και έτσι σήμερα να είμαι πτυχιούχος Ψυχολόγος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με αριθμό άδειας ασκήσεως επαγγέλματος 2325/11-4-2019.
Κάνω μετεκπαίδευση (Μεταπτυχιακό) στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο «Συνεχήσεις», είμαι επι πτυχίου ΠΜΣ φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας της Ιατρικής Σχολής του μεταπτυχιακού «Γνωστικής Νευροαποκατάστασης». Έχω Πιστοποίηση εκπαίδευσης στη «Συμβουλευτική θεραπεία ζεύγους και οικογένειας» & τη «Θετική ψυχολογία, η επιστήμη της ευτυχίας» από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Εκπαιδεύτηκα στη «Συστημική Καταξιωτική Διερεύνηση» από το Κέντρο «Συνεχήσεις». Στη φαρέτρα των γνώσεων μου έχω επίσης την πιστοποίηση εκπαίδευσης «Κατάθλιψη και αυτοθεραπεία» από το Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών Ευδόκιμος.

Συνέδρια και βραβεύσεις

Έχω παρακολουθήσει και συνεχίζω να παρακολουθώ συνέδρια με επίκεντρο θεμάτων την ψυχική υγεία και την νευρολογία. Αρθρογραφώ συχνά σε επιστημονικά περιοδικά και ιστοσελίδες, καθώς επίσης βρίσκομαι ως προσκεκλημένη συχνά στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συζητώντας θέματα για την ψυχική υγεία. Έχω παρουσιάσει την «Μελέτη της προπτυχιακής μου διπλωματικής με τίτλο «Ψυχικής υγείας και ποιότητας ζωής ανθρώπων με πολλαπλή σκλήρυνση» στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας όπου και βραβεύτηκα. Το 2019 έλαβα Τιμητικό βραβείο για το «κοινωνικό έργο και προσφοράς» από τον Σύλλογο ``Πενεθεσίλεια``.

Μέλος συλλόγων

Είμαι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων ( Σ.Ε.Ψ).
Εκπροσωπώ στη διάδοση του μηνύματος ``Γίνε δότης μυελού των οστών`` του Συλλόγου ``Όραμα Ελπίδα``, Τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών της Μαριάννας Β.Βαρδινογιάννη για την πόλη του Βόλου.
Στο σωματείο ατόμων με αναπηρία Ν.Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» είμαι τακτικό μέλος.

Ιδιωτικό Γραφείο & παροχές υπηρεσιών

Στο Βόλο στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 13 έχω το ιδιωτικό μου γραφείο παρέχοντας υπηρεσίες είτε δια ζώσης είτε μέσω διαδικτυακής επικοινωνίας με ατομικές, ομαδικές οικογενειακών & ζεύγους συνεδρίες, σε έφηβους, ενήλικες και ηλικιωμένους. Πραγματοποιώ online ή δια ζώσης ψυχό-εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Έχω αποκλειστικότητα φέρει στο Βόλο τα γυαλιά Εικονικής Πραγματικότητας συνεργαζόμενη με την ισπανική εταιρία PSIOUS. Τα γυαλιά Εικονικής Πραγματικότητας είναι ένα βοηθητικό εργαλείο με εφαρμογές για την αντιμετώπιση των φοβιών & άλλων ψυχικών διαταραχών(για περισσότερες πληροφορίες….). Για 1η φορά στη χώρα μου έχω αποκλειστική συνεργασία με την εταιρία Mendi όπου έχει κατασκευάσει ένα neurofeedback σύστημα υγείας του εγκεφάλου που ενισχύει την ψυχική ευεξία, την απόδοση και την υγεία. (για περισσότερες πληροφορίες….).. Τέλος έχω το Flow neuroscience ως βοηθητικό εργαλείο μετά από διάγνωση της κατάθλιψης (για περισσότερες πληροφορίες….).

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα κειμενάκι που έγραψα η ίδια το 2016 σε μια δύσκολή στιγμή βρισκόμενη σε ένα δωμάτιο κλινικής. Το πιστεύω και θα εξακολουθώ να το πιστεύω !!!
«Η αισιοδοξία είναι στάση ζωής. Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκεις! Μη νοιάζεσαι αν το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο αλλά να χαίρεσαι που κρατάς το ποτήρι κι αναζητάς τρόπους να το γεμίσεις. Να αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο ως μέρος με πολλά θετικά στοιχεία και τη ζωή ως ευτύχημα. Τα εμπόδια να τα κάνεις ευκαιρίες, τις απογοητεύσεις, χαρές, τις αποτυχίες να τις ντύνεις με ελπίδα για να γίνουν επιτυχίες. Μη σταματάς! Σπάσε τη σιωπή με χιούμορ και τη μιζέρια με μουσική. Φόρτισε τη δυστυχία με χαρούμενη διάθεση και πέρνα τη λύπη με μια αγκαλιά. Σκέψου, πως το πρώτο ρουχαλάκι που σου φόρεσαν ήταν το χαμόγελο».
Ζαβαλίγκου Άρτεμις

welcome note

Make an appointment

    Have a question?